راهنمای انتخاب بهترین CDN های ایرانی

راهنمای انتخاب بهترین CDN های ایرانی برای افزایش سرعت سایت شما

CDN یا شبکه های توزیع محتوا که بخش مهمی در اینترنت هستند را میتوان سیستم پیچیده ای در نظر گرفت که قابلیت هایی مانند انتقال داده ها و اطلاعات سایت را روی سرور های مختلف و در موقعیت های مختلف دارد. چه متوجه شویم یا نه، هر یک از ما هر روز هنگام خواندن مقالات در سایت های خبری، خرید آنلاین، تماشای ویدیوها یا بررسی شبکه های اجتماعی از CDN ها استفاده می کنیم.

قبل از اینکه توضیحات بیشتری درمورد ها بدهیم بهتر است، بررسی کنیم چرا از شبکه های توزیع محتوا ها در سایت های مختلف استفاده میشود و برای حل چه مشکلی طراحی شده اند؟

اگر شما هم اهل سرچ در سایت های مختلف باشید قطعا با تاخیر آزاردهنده ای است که از لحظه کلیک روی سایت و بارگذاری یک صفحه تا زمانی که محتوای آن به طور کامل روی صفحه ظاهر می شود، مواجه شده اید. این تأخیر ها عوامل مختلفی دارد اما یکی از عوامل آن که سرعت بارگذاری صفحه را به شدت کاهش میدهد، فاصله فیزیکی بین شما و سرور سایت است. وظیفه ی CDN این است که این فاصله فیزیکی را کوتاه کند و هدف آن بهبود سرعت و عملکرد رندر سایت است.در ادامه در این مقاله ی نادین وب همراه ما باشید.

CDN چیست؟

شبکه توزیع محتوا به مجموعه‌ای از سرورها گفته می‌شود که در مناطق مختلفی از جهان توزیع و به یکدیگر متصل شده‌اند. این سرورها یک نسخه از محتوای وب‌سایت شما را Cache یا ذخیره می‌کنند. این کار با نزدیک‌تر کردن محتوا به موقعیت جغرافیایی کاربران از طریق مراکز داده به نام Points of Presence یا PoPs انجام می‌شود. CDN ها شامل سرورهای کش هستند که فایل های کش را ذخیره و تحویل می دهند تا زمان بارگذاری صفحه های سایت را سریع تر کنند و پهنای باند را کاهش دهند

CDN روز به روز محبوب تر میشود و امروزه بیشتر سایت های پرطرفدار مثل فیس بوک، نتفلیکس و آمازون از شبکه های توزیع محتوا ها استفاده میکنند.

CDN ها چطور کار میکنند؟

استفاده از CDN ها چه مزایایی برای سایت ما دارد؟

علاوه بر مزایی که به آن اشاره شد، شبکه های توزیع محتوا مزایای دیگری هم دارد که به طور کلی عملکرد وب سایت را به شکل قابل توجهی بهبود می بخشند. در پایین به چند مورد آن شاره میکنیم:

کاهش زمان لود شدن صفحه

سئو کاران بیشتر از همه متوجه اهمیت این مساله هستند که اگر زمان بارگذاری صفحه شما خیلی طولانی باشد، ترافیک وب سایت کاهش پیدا میکند و نرخ پرش سایت زیاد می شود. CDN ها به حل این مسئله کمک زیادی میکنند و سرعت سایت را افزایش میدهند.

مقیاس‌پذیری دیتاها

تعداد زیاد بازدیدکنندگان به صورت همزمان یا خرابی سخت افزار شبکه می تواند باعث از کار افتادن وب سایت شود. شبکه های توزیع محتوا می توانند ترافیک سایت را مدیریت کنند .همچنین، اگر یک یا چند سرور CDN آفلاین شوند، سرورهای عملیاتی دیگر می توانند آنها را جایگزین کنند تا خدمات بدون وقفه را تضمین کنند.

تقویت امنیت سرور

حملات DDoSبا ارسال حجم زیادی از ترافیک جعلی به وب سایت، سرور سایت را از کار می اندازد. CDN ها می توانند با توزیع و پخش کردن بار بین چندین سرور واسطه، جهش های ترافیکی را مدیریت کنند و تأثیر آن بر سرور مبدا را کاهش دهند.

کاهش هزینه های پهنای باند

هر درخواست کاربر سایت، ورودی پهنای باند شبکه را مصرف می کند. CDN  ها میتواند از طریق کش و سایر بهینه‌سازی‌ها، مقدار داده‌هایی را که یک سرور اصلی باید انتقال بدهد را کاهش دهند و در نتیجه ، هزینه‌های  هزینه میزبانی وب را کمتر کنند.

موقع انتخاب یک CDN مناسب به چه چیزهایی توجه کنیم؟

اندازه و توزیع مناسب شبکه

ارائه دهنده خدمات CDN که انتخاب می کنید باید یک شبکه گسترده و پهناور داشته باشد به دلیل اینکه هر چه سرورهای بیشتری داشته باشید، محتوای سریعتر و قابل اطمینان تری می توانید ارائه دهید. سرورهای بیشتر برابر با بافر کمتر و مقیاس پذیری بیشتر است.

همچنین، توزیع جغرافیایی سرور ها را هنگام انتخاب CDN در نظر بگیرید. بسیاری از CDN ها در اروپا و ایالات متحده، که مراکز داده هستند، پوشش خوبی دارند اما تعداد کمی از شرکت های ارائه دهنده  از پوشش قوی در آمریکای جنوبی، آسیا، خاورمیانه و آفریقا برخوردارند.

قیمت مقرون به صرفه

یک شبکه توزیع محتوا سریع و خوب باید دارای قیمت مقرون به صرفه و شفاف باشد. اکثر CDN ها به یکی از دو روش قیمت گذاری می شوند. راه اول از طریق قراردادهای سفارشی است. یعنی بسته به پهنای باند و نیازهای ویژگی شما، قیمت ممکن است متفاوت باشد.

روش دیگر قیمت گذاری شرکت های ارائه دهنده خدمات CDN بر اساس میزان استفاده است. قیمت برای هر گیگابایت است و معمولاً با افزایش حجم کاهش می یابد. قیمت ها نیز ممکن است بسته به منطقه متفاوت باشند.

خدمات پس از فروش

به دنبال شرکت ارائه دهنده خدمات CDN باشید که همیشه پاسخگو ی سوالات شما باشد.

راه‌اندازی یک CDN  برای کاربرانی که اولین بار از استفاده میکنند ممکن است کمی گیج‌کننده باشد. هر چند این فعالیت ها نسبت به گذشته آسان تر شده است، اما همچنان شامل دانش فنی است.

معرفی سریع ترین CDN های ایرانی و خارجی

حالا که به طور کامل درباره ی انواع CDN ها و مزایای استفاده از آن ها صحبت کردیم، به بخش اصلی مقاله یعنی معرفی سریع ترین CDN های ایرانی و خارجی میرسیم، در ادامه محبوب ترین و سریع ترین شرکت های شبکه توزیع محتوا را به شما ارائه میدهیم.

1.ابر آروان

ابر آروان یک CDN ایرانی است که با حدود ۴۰ پاپ‌ در بیش از ۳۰ کشور و ۵ قاره‌ی جهان، یکی از گسترده‌ترین شبکه‌های توزیع محتوا است و کم‌ترین Latency در اختیار کاربران می‌گذارد. شبکه توزیع محتوا یا CDN ابر آروان یکی از اقتصادی‌ترین، پرکاربردترین و پیشرفته‌ترین CDNهای دنیاست که امنیت و سرعت ‌سایت را افزایش می‌دهد

ابر آروان

۲. ابر دراک

می‌توان گفت که ابر دراک از جمله بهترین CDN های ایرانی رایگان است که امکانات بی‌نظیری را در اختیار کسب‌وکارها قرار می‌دهد. تعداد درخواست‌های این سرویس CDNرایگان کاملاً نامحدود است و مدیریت درخواست‌ها کاملا هوشمندانه انجام می‌شود. یکی از ویژگی‌های خوب ابر دراک، پشتیبانی از استریم مدیا است که نمایش محتوای ویدئویی به کاربران را برای شما ساده‌تر می‌کند.

شبکه‌های جهانی ابر دراک با 42 پاپ در سراسر جهان، قابلیت مقیاس‌پذیری در لحظه را فراهم می‌کنند، نرخ تاخیر را کاهش داده و تجربه کاربری را بهبود می‌بخشند.

ابر دراک

3. میزبان کلود

روش پرداخت در  این سرویس CDN ایرانی کاملا منعطف است و میتوانید متناسب با مقدار مصرف هود هزینه را پرداحت کنید که این سایت برای راحتی بیشتر مخاطبان ماشین‌حساب مخصوصی در سایت طراحی کرده است تا نیازهای خود را به صورت سفارشی تعریف کنید. میزبان کلود امکانات متنوعی به کاربران ارائه میدهد و علاوه بر امکان تغییر سایز تصاویر، از قابلیت فشرده‌سازی تصاویر نیز پشتیبانی می‌کند. اگر از خدمات این سایت استفاده کنید به صورت رایگان یک SSL رایگان نیز برای شما فعال می‌شود.

میزبان کلود

۴. پارس پک

پارس پک یکی از قدیمی ترین شرکت های فعال در حوزه سرویس‌های ابری است و یکی ار بهترین CDN های ایرانی را ارائه میدهد. اگر به دنبال سرویس CDN رایگان با امکانات مناسب هستید حتماً این سرویس را یکی از گزینه هایتان قرار دهید. در پلن رایگان پارس پک هیچ محدودیتی در ترافیک داخلی و خارجی یا تعداد درخواست‌ها وجود ندارد که ویژگی چشمگیری در مقابل سایر رقبا محسوب میشود. علاوه بر این قابلیت مینیفای کردن کد و SSL رایگان در پلن رایگان، از دیگر ویژگی های این شرکت محسوب میشود.

5. آسیاتک

این شرکت به تازگی فعالیت خود را زمینه شروع کرده است اما با توجه به سابقه خوب آن در حوزه های دیگر می‌توان، به نوعی میتوان خدمات CDNآن را هم تضمین کرد.هر چند این سرویس به صورت آزمایشی شروع شده است اما خدمات نسبتا مناسبی ارائه میدهد. به کمک استریم HTTP در این سرویس می‌توانید پخش زنده بدون مشکل داشته باشید. علاوه بر این برای امنیت و پایش محتوا از قابلیت‌هایی مانند WAF و LetsEncrypt پشتیبانی می‌کند.

6- Cloudflare

Cloudflare یک شبکه های توزیع محتوا آمریکایی بسیار معروف است.

که خدمات آنلاین را برای محافظت و سرعت بخشیدن به وب سایت ها به صورت آنلاین ارائه می دهد. یکی از پلتفرم‌های آنلاین آن Cloudflare CDN است که محتوا را در سراسر جهان برای سرعت بخشیدن به وب‌سایت‌ها توزیع می‌کند. CloudFlare بسیار امن است و از وب‌سایت‌ها در برابر طیف وسیعی از حملات محافظت می‌کند. همچنین این شرکت SSL را در اختیار کاربرانش قرار میدهد.

7. bunny.net

BunnyCDN یک CDN ساده و قدرتمند است SSL، HTTP/2 را به کاربرانش ارائه میدهد و روش پرداخت در آن بر اساس مقدار مصرف کاربر است .

8. Amazon Cloudfront

Amazon CloudFront یک شبکه توزیع محتوا است که توسط Amazon Web Services ارائه می شود. این شرکت در نقاط مختلفی از کره ی زمین دارای سرور های مختلفی در اروپا (بریتانیا، ایرلند، هلند، آلمان، اسپانیا)، آسیا (هنگ کنگ، سنگاپور، ژاپن، تایوان و هند)، استرالیا، آمریکای جنوبی و چندین شهر بزرگ در ایالات متحده قرار دارند.روش پرداخت در CloudFront بر اساس نیاز مشتری است.

9. Akamai Content Delivery Network

یک شبکه توزیع محتوای و ارائه‌دهنده خدمات ابری آمریکایی است. این شرکت دارای یکی از بزرگترین پلتفرم‌های محاسباتی توزیع‌شده در جهان است که مسئول ارائه بین ۱۵ تا ۳۰ درصد از کل ترافیک وب است. این شرکت، شبکه ای از سرورها را در سراسر جهان راه اندازی می کند و ظرفیت این سرورها را به مشتریانی اجاره می دهد که می خواهند وب سایت آنها با توزیع محتوا از مکان های نزدیک به کاربر سریعتر کار کند. هنگامی که یک کاربر خارجی به URL مشتریان Akamai می رود، مرورگر او به یکی از نسخه های کپی Akamai از وب سایت میرود.

10. jsDelivr

JSDelivr یک CDN عمومی رایگان برای پروژه های open-source است. در حال حاضر به عنوان یکی از محبوب ترین CDN های عمومی در سطح جهان جایگاه سوم را به خود اختصاص داده است.

سایت https://cdnjs.com/

سوالات متداول:

CDN چیست؟

شبکه توزیع محتوا به مجموعه‌ای از سرورها گفته می‌شود که در مناطق مختلفی از جهان توزیع و به یکدیگر متصل شده‌اند. این سرورها یک نسخه از محتوای وب‌سایت شما را Cache یا ذخیره می‌کنند.

چگونه سریع ترین و بهترین CDN های ایرانی را انتخاب کنیم؟

برای انتخاب سریع ترین CDN های ایرانی باید فاکتور های مختلفی اندازه و توزیع مناسب شبکه، قیمت مناسب و خدمات پس از فروش را بررسی کرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *