کدام نسخه URL را به گوگل سرچ کنسول اضافه کنیم؟

کدام نسخه URL را به گوگل سرچ کنسول اضافه کنیم؟

یکی از ابزار های ضروری و مهمی که سئو کاران و مدیران سایت از آن استفاده گوگل سرچ کنسول است. برای اینکه بتوانید از این ابزار کاربردی استفاده کنید ابتدا باید سرچ کنسول را نصب کنید. نصب سرچ کنسول حساسیت های خاص خودش را دارد و اگر به درستی انجام نشود ممکن است داده های مهم سایت شما ثبت نشود. یکی از سوالاتی که اکثر افرادی که می خواهند سرچ کنسول را نصب کنند با آن روبه رو میشوند این است که کدام نسخه URL را به گوگل سرچ کنسول اضافه کنیم؟ در این مقاله قصد داریم بیشتر درباره ی این موضوع صحبت کنیم.

سرچ کنسول (Search Console) که قبلاً با نام Google Webmaster Tools شناخته می‌شد، یک ابزار رایگان ارائه شده توسط گوگل است که به وبمستران و مدیران سایت کمک می‌کند تا عملکرد و حضور وبسایت خود را در نتایج جستجوی گوگل بررسی و بهبود بخشند. با استفاده از سرچ کنسول، شما می‌توانید:

  • نمای کلی از تعداد صفحات شناسایی شده در نتایج جستجوی گوگل برای وبسایت خود بدست آورید.
  • مشاهده کنید که کدام صفحات وبسایت شما در نتایج جستجوی گوگل نمایش داده می‌شوند و چگونه نمایش داده می‌شوند.
  • بررسی کنید که کلمات کلیدی مورد استفاده در وبسایت شما چه مقدار ترافیک و کلیک دریافت می‌کنند.
  • مشاهده لینک‌های ورودی (backlink) که به وبسایت شما ارجاع داده می‌شوند و بررسی کنید که آیا لینک‌های ورودی معتبر و بدون مشکل هستند یا خیر.

نحوه ثبت وب‌سایت در سرچ کنسول گوگل

به‌طور کلی برای افزودن بهترین ورژن های سایت در سرچ کنسول 2 روش وجود دارد که در ادامه هریک از آن‌ها را اختصار شرح می‌دهیم و سپس به بررسی و معرفی بهترین ورژن های Url برای ثبت در سرچ کنسول می‌پردازیم.

انتخاب روش ورود به سرچ کنسول
صفحه ثبت نام در سرچ کنسول

روش اول با استفاده از Domain

استفاده از دامنه وب‌سایت که روش جدید گوگل برای ثبت سایت در سرچ کنسول است، شما تنها با استفاده از دامنه اصلی، به عنولان مثال Example.com تمام صفحات وب‌سایت خود را ازجمله زیردامنه‌ها به سرچ کنسول اضافه خواهید کرد. برای انجام این کار کافیست وارد وبسایت سرچ کنسول شده و بر روی Start Now کلیک کنید. در صفحه بعدی Add Property را انتخاب کنید تا صفحه‌ای مشابه تصویر زیر برایتان نمایش داده‌شود.

استفاده از روش Domain
ثبت نام با استفاده از domain

مانند تصویر بالا، در باکس Domain آدرس وب‌سایت خود را بدون HTTPS، HTTP و WWW وارد کنید، به عبارتی تنها دامنه را تایپ کنید و سپس بر روی Continue کلیک کنید. در مرحله بعدی ممکن است از شما درخواست احراز هویت شود که در این‌صورت باید مشابه توضیحاتی که داده است، آدرس DNS که برایتان نمایش داده می‌شود در به‌صورت TXT در سرویس دهنده یا هاست وب‌سایت خود اضافه کنید تا گوگل از مالکیت شما مطمئن شود.

روش دوم با استفاده از URL Prefix

روش دوم استفاده از URL Prefix است که تنها داده‌ها همان آدرسی که در صفحه اضافه می‌کنید در اختیار شما قرار می‌گیرد؛ به عبارتی اگر یک کاربر با آدرس https://example.com وارد سایت شما شود ولی شما تنها آدرس خود را به‌صورت http://example.com در سرچ کنسول اضافه کرده‌باشید، اطلاعاتی در اختیار شما قرار نمی‌گیرد. به همین دلیل در روش URL Prefix بهتر است بهترین ورژن های آدرس سایت را به‌صورت جداگانه اضافه کنید. در ادامه به‌طور مفصل درباره این مورد صحبت خواهیم کرد. البته در این روش نیز از شما درخواست احراز هویت می‌شود که به چند روش مختلف امکان‌پذیر است و ساده‌ترین آن اضافه کردن تگ HTML به Root یا فایل اصلی سایت اضافه کنید

استفاده از روش URL Prefix
ثبت نام با URL

اضافه کردن بهترین نسخه سایت در سرچ کنسول

سرچ کنسول به عنوان یک منبع عالی از داده‌های فنی در مورد دید ارگانیک و عملکرد وب سایت شما عمل می‌کند. برای به حداکثر رساندن سودمندی آن، مهم است که وب سایت خود را با افزودن تمام نسخه های دامنه خود به عنوان ویژگی هایی که مدیریت می‌کنید، به درستی در ابزار سرچ کنسول راه‌اندازی کنید.

فرض کنید نام دامنه وب سایت https://example.com/ است. اولین قدم در اینجا این است که موارد زیر را به عنوان یک Property جدید به سرچ کنسول گوگل اضافه کنید:

example.com

مطمئن شوید که نام دامنه را تأیید کنید، ترجیحاً از یک رکورد TXT یا رکورد CNAME در DNS استفاده کنید. به عبارت ساده‌تر، لازم است علاوه بر نسخه‌های مختلف URL وب‌سایت، دامنه را نیز اضافه کنید تا به‌صورت کامل تمام زیرمجموعه‌های وب‌سایت شما در Google Search Console اضافه شود.

در مرحله بعد، نسخه www را به عنوان یک Property اضافه کنید

پس از اضافه کردن دامنه و URL اصلی صفحه لازم است نسخه‌ای که شامل WWW می‌شود را هم اضافه کنید. (حتی اگر توسط ریدایرکت به نسخه بدون WWW هدایت می‌شوند)

www.example.com

در این مورد، هر دو URL بالا به نسخه HTTPS وب سایت هدایت می شوند؛ این بدان معناست که این تغییرات نیز باید به عنوان دو ویژگی جداگانه در سرچ کنسول اضافه شوند:

  • https://example.com/
  • https://www.example.com/

توجه داشته باشید که هنگام اضافه کردن این دو Property باید به طور خاص “https://” را وارد کنید، که لازم نیست با نسخه HTTP انجام دهید. اگر هیچ پروتکلی هنگام افزودن یک Property به سرچ کنسول تعریف نشده باشد، پروتکل HTTP پیش‌فرض است.

در این مرحله، URL های زیر به عنوان New Property به سرچ کنسول اضافه شده اند، حتی اگر نسخه های HTTP هیچ محتوایی ارائه نمی دهند و به طور کامل به نسخه های HTTPS ریدایرکت می شوند:

  • https://example.com/
  • https://www.example.com/
  • http://example.com/
  • http://www.example.com/

به طور خلاصه، برای هر وب سایتی که در دامنه خود و فقط از طریق پروتکل HTTP ارائه می شود، حداقل دو نسخه از دامنه شما باید در سرچ کنسول Google وجود داشته باشد و برای هر وب سایتی که در دامنه خود از پروتکل HTTPS استفاده می‌کند، حداقل باید چهار نسخه از دامنه شما در سرچ کنسول وجود داشته باشد.

دریافت اطلاعات بیشتر از سرچ کنسول گوگل

اگر وب‌سایت دارای زیردامنه، یا زبان/کشور/محتوا یا زیردامنه خاص دیگری باشد، افزودن این ویژگی‌ها به طور جداگانه در Search Console مفید خواهد بود. انجام این کار به شما امکان می دهد داده های بیشتری دریافت کنید، اهداف جغرافیایی تعیین کنید یا نقشه های سایت خاصی را تعریف کنید.

بیایید فرض کنیم وب سایت دارای دو زیر دامنه اضافی (وبلاگ و اخبار)، دو زیر شاخه زبان (DE و EN)، دو زیرمجموعه خاص محتوا (Product و amp) و یک زیردامنه مرحله بندی است که همگی در تنوع پروتکل HTTPS هستند. این بدان معنی است که علاوه بر URLهای بالا، URL های اضافی زیر نیز باید به عنوان پراپرتی‌های جدید در سرچ کنسول گوگل اضافه شوند:

  • https://blog.example.com/
  • https://news.example.com/
  • https://example.com/de/
  • https://example.com/en/
  • https://example.com/amp/
  • https://example.com/product/
  • https://staging.example.com/

برای امنیت و اطمیان بیشتر، می‌توانید 7 مورد بالا را با HTTP نیز اضافه کنید. همچنین برای استفاده از تمام URLهای ممکن، می‌توانید 14 مورد قبلی (7مورد با HTTPS و 7 مورد با HTTP) را با WWW نیز اضافه کنید. اکنون Google Search Console می‌تواند داده‌های مرتبط با جستجوی خاص و دقیق دیگری مانند داده‌های Search Analytics را برای هر زیردامنه و زیر شاخه ارائه دهد.

مفیدتر کردن داده ها

اگر همه تغییرات URL ذکر شده در بالا به عنوان پراپرتی اضافه شوند، اکنون 24 Property جداگانه در سرچ کنسول گوگل وجود دارد که هر یک بینش خاص و ارزشمندی را ارائه می دهد. بنابراین ممکن است سخت باشد که بدانید کدام ویژگی را برای رتبه بندی داده ها در سرچ کنسول و آنالیتیکس بررسی کنید. خوشبختانه، گوگل در سال گذشته ویژگی جدیدی به نام «Property Sets» را اضافه کرد.

Property Sets چیست؟

Property Sets داده‌ها را از چندین پراپرتی ترکیب می‌کند و داده‌ها را در یک نمای یکپارچه ارائه می‌کند. برای ایجاد یک Property Sets، به سرپ کنسول بروید و روی «Create a set» کلیک کنید. در مرحله بعد، به مجموعه یک نام بدهید و پراپرتی‌هایی که قبلاً تأیید شده‌اند به مجموعه اضافه کنید.

بهترین نسخه URL را به سرچ کنسول اضافه کنید

پیشنهاد ما برای اضافه کردن URLهای یک وب‌سایت مشابه نمونه‌ای که از ابتدای مقاله براساس آن آموزش داده‌ایم به شرح زیر است:

  1. ابتدا تمام URLهای موجود را به صورت یک Property Sets اضافه کنید.(مواردی که دارای HTTP، HTTPS و WWW هستند)
  2. سپس 4 URL که برای صفحات انگلیسی هستند را بایکدیگر ترکیب کنید؛
  • https://example.com/en/
  • https://www.example.com/en/
  • https://example.com/en/
  • https://www.example.com/en/

سپس به همین‌صورت تمام موارد دیگر ازجمله Blog، Product، Staging و DE را هم در Propertyهای جداگانه قرار دهید.

کدام نسخه URL را به گوگل سرچ کنسول اضافه کنیم

شروع بهینه‌سازی وب‌سایت شما

راه‌اندازی عالی سرچ کنسول گوگل تنها اولین قدم برای به حداکثر رساندن تلاش های سئوی شماست. هر چند این یک مورد مهم است.

داده‌های ارائه شده توسط Google می‌تواند به بهبود رتبه‌بندی شما کمک کند، به Googlebot کمک کند تا وب‌سایت را بهتر درک کند و بینش‌های ارزشمند و غیرقابل دسترس را در مورد مشاهده و عملکرد ارگانیک شما ارائه دهد. همچنین می توان داده های را از طریق API دانلود کرد، داده ها را با داده‌های داخلی ادغام کرد و سئوی خود را به سطح بعدی رساند.

افزودن Propertyهای مناسب به Search Console یک اولویت است زیرا هرگز نمی‌دانید چه زمانی کسب‌وکار شما ممکن است به داده‌ها نیاز داشته باشد. همچنین این ابزار رایگان است پس در اولین فرصت نسبت به نصب سرچ کنسول اقدام کنید.

نتیجه گیری

یکی از چالش هایی که در زمان ثبت نام در سرچ کنسول با آن رو به رو میشوید این است که کدام نسخه URL را به گوگل سرچ کنسول اضافه کنیم تا همه ی صفحات سایت ما توسط گوگل سرچ کنسول بررسی شود و اطلاعات سایت ما به طور کامل ذخیره شود.. در این مقاله ی نادین وب سعی کردیم بیشتر درباره ی حل این مشکل صحبت کنیم. متشکرم که تا اینجای مقاله همراه ما بودید.

نصب گوگل سرچ کنسول چگونه است؟

برای نصب گوگل سرچ کنسول باید چندین مرحله را طی کنید که عبارتند از :
مرحله1: وارد اکانت جیمیل خود شوید یا یک اکانت جیمیل بسازید
مرحله 2: سرچ کنسول را نصب کنید
مرحله 3: برای تأیید مالکیت سایت خود یکی از روش ها را انتخاب کنید 
مرحله 4: مالکیت سایت خود را نسبت به روش انتخابی اثبات کنید
تأیید مالکیت در روش Domain.
تأیید مالکیت در روش URL Prefix.

چرا از گوگل سرچ کنسول استفاده کنم؟

با استفاده از سرچ کنسول، شما می‌توانید:
نمای کلی از تعداد صفحات شناسایی شده در نتایج جستجوی گوگل برای وبسایت خود بدست آورید.
مشاهده کنید که کدام صفحات وبسایت شما در نتایج جستجوی گوگل نمایش داده می‌شوند و چگونه نمایش داده می‌شوند.
بررسی کنید که کلمات کلیدی مورد استفاده در وبسایت شما چه مقدار ترافیک و کلیک دریافت می‌کنند.
مشاهده لینک‌های ورودی (backlink) که به وبسایت شما ارجاع داده می‌شوند

چرا در روش URL Prefix باید بقیه ی زیر دامنه های سایت هم اضافه کرد؟

زیرا در استفاده از URL Prefix است که تنها داده‌های همان آدرسی که در صفحه اضافه می‌کنید در اختیار شما قرار می‌گیرد؛ به عبارتی اگر یک کاربر با آدرس https://example.com وارد سایت شما شود ولی شما تنها آدرس خود را به‌صورت http://example.com در سرچ کنسول اضافه کرده‌باشید، اطلاعاتی در اختیار شما قرار نمی‌گیرد. به همین دلیل در روش URL Prefix بهتر است بهترین ورژن های آدرس سایت را به‌صورت جداگانه اضافه کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *